Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Bauer Media har skickat radioutrustning till Ukraina

Publicerad: 8 april 2022, 08:07

Teemu Korhonen, CTO och CIO på Bauer Media Audio Sverige.

Foto: TT Nyhetsbyrån/Pressbild

Sedan Rysslands invasion av Ukraina har Kreml förstört sändningsutrustning i landet. Nu har Bauer Media tillhandahållit utrustning efter att landets public service efterlyste stöd.


Ämnen i artikeln:

Bauer Media GroupUkraina

Ryssland har under kriget systematiskt förstört radiomaster och tv-torn för att försvåra kommunikationen sedan landets invasion av Ukraina. Dess public service har efterlyst stöd och hjälp för att fortsätta kunna sända information till befolkningen – och nu offentliggör Bauer Media att de skickat utrustning till landet.

”Kan upprätthålla radiosändningar i tio städer”

I ett pressmeddelande skriver bolaget att de genast gjorde en inventering av material för att undersöka vad som kan skickas till Ukraina och att de nu bland annat har skickat radiosändare och antennsystem

LÄS OCKSÅ: Fyra månader in i nya rollen – kulturministern om mediestöden, kriget och kritiken 

– Eftersom vi har egen teknisk distribution av både FM-radio och via on-air och andra digitala kanaler i Sverige lyckades vi genom en fantastisk insats av hela teamet snabbt få ihop system som i teorin kan upprätthålla radiosändningar i tio ukrainska städer. Vi körde sedan själva ner utrustningen till Ukraina. Jag känner mig otroligt stolt över mina kollegor och vår viktiga insats, säger Teemu Korhonen, CTO och CIO på Bauer Media Audio Sverige.

LÄS OCKSÅ: Ryska psyops och informationskrig – så riskerar medierna att gå Putins ärenden

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bauer Media GroupUkraina

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.