tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Bauer Media bygger hybridorganisation

Publicerad: 16 december 2021, 07:04

Foto: Bauer Media

Bauer Media stuvar om i chefsleden och ledningsgruppen när bolaget bygger en ny hybridorganisation.

Ämnen i artikeln:

Bauer Media GroupLinda Palmgren

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Bauer Media omorganiserar och bygger en hybridorganisation. Tanken är att organisationen ska skapa en arbetsplats där människor, innehåll och teknik samverkar i syfte att få innovationen och kreativiteten att öka. 

– Hybriden är dels en symbol för vår unika position och en förklaring till att vi är plattformsoberoende. När vi skapar innehåll så utgår vi alltid från vilken plattform och vilket målgrupp det lämpar sig bäst, för att vi möter våra lyssnare On Air, Online och On Demand, säger Bauer Medias vd Linda Palmgren, till Dagens Media och fortsätter:

– Det är även en symbol för att vi river silos, vilket ger mer fokus på hur vi arbetar vilket även innefattar hybrida arbetssätt och hur vi jobbar som ett resultat av pandemin. Vi skapar rätt förutsättningar för en samarbetande kultur för att få hävstång genom verksamheten och bli starkare tillsammans.  

I samband med förändringen samlar Bauer Media affärsutveckling i kundsamarbeten och creativeförsäljning inom podcast och radio under ett nytt Brand partnership-team. Vem som ska leda denna grupp är ännu oklart, rekrytering pågår. 

Dessutom utses Teemu Korhonen, idag head of distribution, till ny CTO på bolaget. Han tar även plats i ledningsgruppen. Sofia Stenseth får också en ny roll som head of publishing under content director Anna Rastner

Även kommunikationsrollen görs om och delas på två – B2B och BTC – där Jakob Gravestam tar över ansvaret för B2B-delen. Rekrytering av en ny kommunikationsdirektör pågår. 

Detta är bara en av många förändringar som Bauer Media har gjort inom organisationen den senaste tiden. Under året har ledningsgruppen förändrats en hel del då en ny CFO, content director, head of business intelligence och head of HR har rekryterats. 

Bauer Medias nya ledningsgrupp från 1 januari 2022:

Linda Palmgren CEO

Erik Dibbern CFO

Anna Rastner Content Director

Johnny Strömgren Sales Director

Sara Ardizzone Head of HR

Mattias Björkman Head of Digital

Viktor Bovallius Head of BI,

Communication director, rekrytering pågår.

 

Samt Bodil Ehlers, rekryterad som Legal Counsel och börjar sin tjänst den 1 februari. Bodil Ehlers kommer tillsammans med Teemu Korhonen CTO att ingå i den utökade ledningsgruppen.

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev