Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Bauer drar igång DAB-sändningar

Publicerad: 19 februari 2020, 09:51

Bauer Media ska köra igång sändningar via DAB+ till sommaren 2020.

Efter Sveriges Radio och Nent Group Radio drar även Bauer Media igång sändningar via DAB+.


Ämnen i artikeln:

Bauer Media GroupSveriges RadioViaplay Group

Det är i storstadsregionerna som Bauer Media ska sända via DAB+. Sammanlagt tio radiokanaler i Stockholm, Göteborg och Malmö ska enligt ett pressmeddelande nå över 40 procent av befolkningen via DAB+.

Som Dagens Media tidigare har berättat har konkurrenterna Sveriges Radio och Nent Group Radio sedan tidigare dragit igång sändningar via DAB+.

I juli förra året började Sveriges Radio att sända via DAB+ i Stockholm, Södertälje, Uppsala, Göteborg, Malmö och Luleå. Några dagar senare drog Nent Group igång i Stockholm, Uppsala och Gävle. I november utökades nätverket till att även omfatta Göteborg och Malmö och då nådde Nent Group enligt Teracom 43 procent av Sveriges befolkning.

Bauer Medias sändningar via DAB+ ska komma igång till sommaren.

– I hela Europa växer lyssningen av digitalradio via DAB+. Det blir fantastiskt kul för lyssnarna i Stockholm, Göteborg och Malmö som får flera nya radiokanaler att lyssna på. DAB+ är det naturliga steget för att framtidssäkra och utveckla radiomediet för lyssnarna, säger Teemu Korhonen, distributionschef på Bauer Media, i pressmeddelandet.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev