Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Bauer drar igång DAB-sändningar i Göteborg och Malmö

Publicerad: 25 november 2020, 10:58

Foto: Janne Næss

Idag drar Bauer Media igång digitalradiosändningar via DAB+ i Göteborg och Malmö. Men tanken var först att sändningarna skulle ha startat redan i somras.


Ämnen i artikeln:

Bauer Media Group

Som Dagens Media tidigare har berättat satsar alla de tre stora radiohusen nu på sändningar via DAB+. I juli 2019 började Sveriges Radio att sända via DAB+ i Stockholm, Södertälje, Uppsala, Göteborg, Malmö och Luleå. Några dagar senare drog Nent Group igång i Stockholm, Uppsala och Gävle, och utökades förra hösten med Göteborg och Malmö.

LÄS ÄVEN: Radiohusen satsar på DAB – Försvarsmakten ville åt frekvenserna

Bauer Media kommunicerade i februari i år att deras sändningar via DAB+ i Stockholm, Göteborg och Malmö skulle komma igång till sommaren 2020.

Men först nu drar radiohuset alltså igång i de två sistnämnda städerna. Och förseningen beror på coronapandemin, berättar Teemu Korhonen, distributionschef på Bauer Media

– I februari visste ingen att Sverige och världen skulle drabbas av en pandemi. Detta har påverkat allt från försörjningen av teknisk utrustning när industrin i Europa har stått still, till hur vi har kunnat utföra arbeten i tider av nödvändiga permitteringar.

Att DAB-sändningarna nu drar igång innebär att Bauer Medias tio radiokanaler, som Rockklassiker Hårdrock, Nostalgi, Vinyl FM, Svensk Pop och Lugna Klassiker, nu kommer att nå lite mer än 40 procent av befolkningen via DAB+.

– I hela Europa växer lyssningen av digitalradio via DAB+. Det blir fantastiskt kul för lyssnarna i Stockholm, Göteborg och Malmö som får flera nya radiokanaler att lyssna på. 

LÄS ÄVEN:
Poddlyssnandet skjuter i höjden
Prognos: Så mycket växer radion fram till 2022 

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bauer Media Group

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev