Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Amelia Adamo startar podd för äldre målgrupp – och poddskola med Kvartal

Publicerad: 22 april 2021, 06:37

Amelia Adamo och Susanne Hobohm startar podd för 50plusplus-målgruppen

Foto: Pressbild/Perfect Day

Amelia Adamo och Susanne Hobohm startar podd för de som de kallar för ”50 plus-plus-målgruppen”. Samtidigt ska Amelia Adamo, i samarbete med nättidskriften Kvartal, släppa en poddskola för äldre.


Ämnen i artikeln:

Amelia AdamoPerfect Day Media

Podden heter ”Roligare än ni tror” och görs i samarbete med poddbolaget Perfect Day. Bakom podden står Amelia Adamo, 74, och Susanne Hobohm, 69. Podden kallas för en ”50 plus-plus-podd”. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Vi har upptäckt att livet efter 50 plus-plus är betydligt skönare, skojigare och mer berikande än vad vi (och andra) visste i förväg”, skriver Amelia Adamo och Susanne Hobohm i pressmeddelandet.

I podden ska de prata om ”allt från en kvinnas fuck-off-kapital till varför hjärnan älskar repetition, vad vitsen är med manliga bra vänner”, framgår det. Men också om svårigheter med att gå ner i vikt. Det ska även bli ”lite kungligt skvaller”, skriver dem.

”Roligare än du tror” ska återkomma veckovis med start torsdagen den 22 april.

Samtidigt står det nu klart att Kvartal släpper en ’’poddskola’’ tillsammans med Amelia Adamo. En läsarundersökning i samarbete med Demoskop som Kvartal har låtit genomföra visar att äldre läsare inte lyssnar på poddar lika mycket som yngre och medelålders personer. 

Många är osäkra på tekniken, men nu ska Amelia Adamo hjälpa den äldre målgruppen att hitta in i poddlyssnandet.

– Amelia är med sitt engagemang för äldre, bland annat som ordförande i Ensamkommissionen, den mest trovärdiga person vi kunnat tänka oss. Vi är mycket glada över samarbetet och har stora förhoppningar att fler äldre ska kunna ta del av både vårt och andras poddmaterial, säger Kvartals chefredaktör Jörgen Huitfeldt, i ett pressmeddelande.

Amelia Adamo säger i pressmeddelandet att hon själv var lite sedan med att lyssna på poddar, då appar verkade knepiga. 

– Men det är den ju inte. Nu lyssnar jag på poddar när jag är ute och går, sitter på bussen, kör bil eller sitter i soffhörnet med en kopp te och det gör mig faktiskt ganska lycklig. Nu vill jag att fler ska bli frälsta, för av Kvartals poddar blir man både upplyft och upplyst säger Amelia Adamo.

 

 

 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev