Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Acasts ”Spår” tar över Itunes

Publicerad: 2 april 2019, 13:15

Takeover för ”Spår” i Itunes.

Apple och Acast inleder ett samarbete kring podden ”Spår”.


Ämnen i artikeln:

AppleAcast

Idag är det premiär för sjunde säsongen av Acast Originals ”Spår”. Det firas bland annat med ett strategiskt samarbete med Apples Itunes podcaster.

Enligt ett pressmeddelande är det första gången i Europa som det görs en exklusiv takeover av Apples podcastapp, som är världens mest använda podcastapp med 57 procent av det globala lyssnandet.

Samarbetet innebär att ”Spår” visuellt tar över Itunes podcasters karusell. Takeovern ska innehålla ledtrådar från den nya säsongen, vilket enligt pressmeddelandet ska väcka nyfikenhet kring det nya fallet och säsongen, som har namnet ”Brandkärrmordet”.

– Vi ville skapa en lanseringskampanj värdig ”Spårs” produktionsvärde. Hur får man någonting visuellt att locka till aktivt lyssnande? Vi kallar det kvalitativa ”audio-clues”. Målet var att få det att kännas som att du trycker på play på en efterlängtad HBO-serie, efter att du lockats av de visuella ledtrådarna, säger Josephine Forssjö, innehållschef på Acast, i pressmeddelandet.

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AppleAcast

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News