Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Acast startar podcast-tävling med JLC

Publicerad: 6 september 2021, 09:57

Humortrion JLC ska bedöma bidragen i nya poddtävlingen ”Poddnästet”, som startas tillsammans med Acast.

Foto: Acast

Acast drar igång poddtävlingen ”Poddnästet” tillsammans med humortrion JLC. Målet är att hitta nästa ”stora podcast-sensation”.


Ämnen i artikeln:

Acast

Syftet med tävlingen är, enligt ett pressmeddelande från Acast, att ”bryta ny mark inom podcastlandskapet i Sverige och hitta nya, inspirerande talanger som kan inta en plats på svenska topplistan”.

Vinnaren får åtta poddepisoder producerade och distribuerade av Acast, samt rådgivning av Acasts innehållsteam och marknadsföring av podden vid lansering. Det till ett värde av 250 000 kronor.

– Än finns det otroligt mycket outforskad mark i Sverige för kreatörer att ta — med Poddnästet kan vem som helst förverkliga sina drömmar oavsett kön, ålder eller bakgrund. Vinnaren kommer utses baserat på originalitet av podcastidé, tonalitet och kreativ höjd. Vårt mål är att identifiera nya kreatörer och format som ännu inte tagit klivet in i ljudsfären där det finns potential att växa till nästa stora podd-sensation, säger Frida Klevemark, innehållschef på Acast i Sverige, i pressmeddelandet.

Juryn utgörs av representanter från Acasts marknads- och innehållsavdelning, samt trion JLC, det vill säga Lucas Simonsson, Jonas Fagerström och Carl Deman.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Acast

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News