Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Acast ska göra poddar mer poppis i Sydasien

Publicerad: 5 maj 2020, 12:12

Foto: Getty Images

Acast inleder ett samarbete med den sydasiatiska ljudplattformen Jiosaavn.


Ämnen i artikeln:

Acast

Acast och den sydasiatiska ljudplattformen Jiosaavn har inlett ett partnerskap som innebär att Jiosaavn får tillgång till Acast globala poddar. 

Samarbete innebär också att Jiosaavn får tillgång till Acats senaste utveckling inom poddteknik. 

Tillsammans ska de göra podcastformatet ännu mer populärt i Sydasien. 

– Acasts mål är att tillgängliggöra podcast för alla öron, över hela världen. Vi har vetat om det förändrade ljudlandskapet i Indien under en period, och med JioSaavn, har vi hittat den största och mest inflytelserika ljudstreamingplattformen i regionen – som är dynamisk, framåtlutad och redo att flytta fram gränserna. De är den perfekta partnern att dela våra poddar med, säger Leandro Saucedo, affärsutvecklings- och strategichef på Acast, i en kommentar. 

Ishani Dasgupta, lead - podcast partnerships på JioSaavn, ser också potential i att hitta nya publiker på den indiska marknaden. 

– Podcast är fortfarande nytt för konsumenterna på den indiska marknaden, men intresset ökar i snabb takt. Det finns en möjlighet att växa, skapa nya publiker, nya shower, samt etablera vägar för varumärken att få tillgång till dessa och detta är bara början för våra 1,3 miljarder potentiella konsumenter på marknaden. 

 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Acast

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev