Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Acast lånar en kvarts miljard SEK från EIB

Publicerad: 27 Augusti 2019, 14:27

Acast

Europeiska investeringsbanken (EIB) har skrivit under ett finansieringsavtal på 25 miljoner euro, drygt en kvarts miljard svenska kronor, med svenska podcastföretaget Acast.


Ämnen i artikeln:

Acast

EIB-finansieringen är ett lån som inte påverkar ägandeskapet i företaget. Finansieringen stöds av den Europeiska Fonden för Strategiska Investeringar (EFSI), vilket är en del av Investeringsplanen för Europa, även kallad Junckerplanen.

– Den stora anledningen till att Junckerplanen skapades var för att kunna erbjuda ett annat finansieringsalternativ till innovativa företag som behöver ekonomiskt stöd, men har svårt att få ett traditionellt banklån, som i sin tur ska öppna upp för fler arbetstillfällen, tillväxt och investeringar i Europa, säger Europeiska kommisionens vice president Valdis Dombrovskis i ett pressmeddelande. 

Finansieringen ska gå till att utöka Acasts forsknings- och utvecklingsarbete samt till Acasts internationella expansion. I dagsläget finns podcastföretaget i tio länder och det har sitt huvudsäte i Stockholm. 

– EIB:s investering är en stor milstolpe i Acasts tillväxtresa såväl som för den framtida globala infrastrukturen för podcasting. Idag, med EIB:s investering, är vi ett steg närmare vårt mål att hitta och stötta alla världens ljudkreatörer och låta deras berättelser få den publik som de förtjänar, säger Acasts affärschef Leandro Saucedo i en kommentar. 

Axel Duberg

Reporter

Ämnen i artikeln:

Acast

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.