måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Acast köper poddatabasen Podchaser

Publicerad: 18 juli 2022, 10:15

Ross Adams är vd på Acast. Foto: Acast

Acast offentliggör att de förvärvar podcastdatabasen Podchaser och betalar dryg 280 miljoner för bolaget. ”Vi kommer tillsammans maximera potentialen i det öppna podcastekosystemet”, säger Acasts vd, Ross Adams, i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter eftermiddagAcastPodcast

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Den svenska poddjätten Acast köper den amerikanska poddatabasen Podchaser. Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget. Acast betalar 27,2 miljoner dollar för köpet med ett tillägg på nära 7 miljoner beroende på hur bolaget presterar, skriver Breakit.

Podchaser grundades 2016 och är världens största databas för poddar har kartlagd sammanlagd 4,5 miljoner av dem med information om annonsörer, betyg och recensioner. Sammanlagt innehåller databasen 1,7 miljarder datapunker och databasen används som informationskälla av lyssnare, poddkreatörer, annonsörer och branschfolk.

LÄS OCKSÅ: Så utvecklas poddlyssnandet – här är årets vinnare och förlorare 

Enligt Acast kommer Podchaser fortsätta verka som en självständig verksamhet och understryker att databasen kommer att fortsätta vara öppen såsom den är idag.

– Som ledare för det öppna podcastekosystemet kommer Acast och Podchaser gemensamt accelerera innovation och demokratisering av podcastekosystemet för poddkreatörer, lyssnare och annonsörer över hela världen. Vi kommer tillsammans maximera potentialen i det öppna podcastekosystemet, och inte bara vara i paritet med aktörer som har data bakom stängda betalväggar, utan även gå förbi dem, säger Ross Adams, vd på Acast.

LÄS OCKSÅ: Acast värvar Nordenchef från Life of Svea 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev