Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Youtube-stjärna startar arabisk talkshow på SR

Publicerad: 24 mars 2016, 10:27
Uppdaterad: 24 mars 2016, 10:38

Tillsammans med Miriam Riaie ska Mahmoud Bitar föra en dialog med människor på flykt.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Mahmoud Bitar dokumenterade sin tre år långa flykt från Syrien på Youtube. Detta gjorde honom världsberömd, då han valde att beskriva sin vardag med en humoristisk vinkel.

Hans Youtube-kanal är uppe i nio miljoner visningar och han har en halv miljon följare på Facebook.

Efter nio månader i Sverige gör 20-åringen sin debut som programledare i talkshowen ” Talkshow bl arabi بالعربي” som kommer sändas i Sveriges Radio.

– Fantastiskt att man satsar på en talkshow på arabiska. Jag är så glad att jag fått ett så bra jobb i Sverige, det ska bli roligt att jobba med Sveriges Radio. Nu satsar jag på att lära mig svenska snabbt, säger Mahmoud Bitar, i ett pressmeddelande.

Tillsammans med P4-reportern och programledaren Miram Riaie ska han guida lyssnarna till nyhetsflöden, samhället och det svenska språket. Programledarna ställer frågor och skojar om det nya i Sverige, men för framför allt en dialog med sina stora kontaktnät ute i världen, alltså de människor som är på flykt i Syrien och Europa.

”Talkshow bl arabi بالعربي” sänds fredagar kl 16.30 i P2 med start den 1 april. En podd ska läggas ut samma dag klockan 06.00.

Talkshowen produceras av Massa media för Sveriges radio.

Johanna Holmgren

johanna.holmgren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.