Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Vill sprida Almedalen till fler – Lernia sänder radio på lätt svenska

Publicerad: 16 juni 2015, 04:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:58

Lernia sänder radioprogrammet "Jalla Almedalen" på lätt svenska från politikerveckan i Visby.


Ämnen i artikeln:

Almedalen

Enligt utbildningsbolaget Lernia har bara 20 procent av de 400 000 arabisktalande personer som bor i Sverige hört talas om politikerveckan i Almedalen.

Det vill bolaget ändra på. I år sänds därför radioprogrammet "Jalla Almedalen" på lätt svenska från Visby under hela veckan.

Programmet är ett samarbete med Al Kompis Media, som ingår i det arabspråkiga mediebolaget Al Kompis Media Network.

– Att kunna ta del av det offentliga samtalet är en viktig grundprincip för att människor ska kunna känna sig delaktiga i samhället. En vecka om året är mediesverige helt koncentrerad till det som händer i Almedalen och vi hoppas att vi med ”Jalla Almedalen” tillgängliggör debatten för de som av språkliga skäl annars exkluderas, säger Helena Skåntorp, vd och koncernchef på Lernia, i ett pressmeddelande.

"Jalla Almedalen" kommer att sända dagliga intervjuer under Almedalsveckan, på Stockholms närradio 95,3MHz. Medverkande i programmet är politiker och beslutsfattare på plats i Visby.

Programmen kommer bland annat att fokusera på arbetsmarknad, asyl- och flyktingfrågor, bostad och utbildning. Ämnesområdena är framröstade av målgruppen.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Almedalen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev