Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Radio/podd

Veckorevyn startar politikpodd

Irena Pozar, chefredaktör för Veckorevyn.com och Johanna Nordström, videoredaktör på Bonnier magazines & brands, programleder politikpodden #800k.

Som ett steg i Veckorevyns politiska satsning inför valet startar de podden #800k.


Publicerad 2018-01-25 08:06
Uppdaterad 2018-01-25 08:06

Ämnen i artikeln:

Veckorevyn

Dela artikeln:

Irena Pozar, chefredaktör för Veckorevyn.com , har tidigare berättat för Dagens Media att de kommer satsa hårt på att bevaka och rapportera om det kommande valet.

Genom valsatsningen #800k vill tidningen Veckorevyn lyfta de 800 000 kvinnor under 30 år som får rösta i Sverige, men vars röster glöms bort eller inte tas på allvar.

Just det vill tidningen ändra på och kommer fram till valet driva frågor som intresserar unga kvinnor.

– Unga kvinnor är drivande i många samhällsfrågor, som jämställdhet, psykisk ohälsa, miljö och mänskliga rättigheter, men ändå tycker Sveriges politiker och stora medier inte att de är värda att lägga tid och resurser på, säger Emelie Lindblom Carlsson, chefredaktör för tidningen Veckorevyn, i ett pressmeddelande.

I samband med satsningen startar Veckorevyn även podden #800k, programledare för podden är Irena Pozar och Johanna Nordström, videoredaktör på Bonnier magazines & brands.

– Vi kommer att prata utifrån våra egna upplevelser som unga kvinnor och blanda humor med allvar. Politik ÄR viktigt, det kan handla om liv och död. Därför är det självklart för oss att prata om politik och ta det på allvar, men det är viktigt för oss att göra det på ett inklunderande och avslappnat sätt , säger Irena Pozar.

Det första avsnittet av podden släpps den 20 februari.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.