Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Två män gripna med koppling Horners mördare

Publicerad: 28 januari 2015, 08:24
Uppdaterad: 8 februari 2016, 08:18

UPPDATERAD. Afghansk underrättelsetjänst uppger att de gripit två män från den grupp som tagit på sig ansvaret för mordet på Sveriges Radios korrespondent Nils Horner.


Nils Horner sköts på öppen gata i centrala Kabul när han rapporterade om det pågående presidentvalet för Ekots räkning.

Männen som nu gripits hör till den grupp som kallar sig för Självmordsfronten eller Fidai Mohaz och som tagit på sig ansvaret för mordet. Tidigare under dagen har det kommit raporter om att en ensam gripits som skulle ha varit en av Självmordsfrontens ledare.

De båda männen som nu är gripna är inte direkt misstänka för mordet på Nils Horner. Det finns heller inga klara uppgifter om vilken befattning de har i organisationen de tillhör. Det uppger Ekot.

Gruppen har sitt ursprung i talibanrörelsen och ska ha misstänkt att Nils Horner spionerat för den brittiska underrättelsetjänsten.

– Vi vet fortfarande väldigt lite vad som har hänt men hoppas såklart innerligt att rätt person eller personer ställs till svars för det här fruktansvärda mordet, säger Ekots chef Anne Lagercrantz till Ekot.

Den svenska utredningen om mordet på journalisten har blivit informerad om gripandet.

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.