Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Tv-kockens sommarprat anmäls - för "reklamigt"

Publicerad: 21 Juli 2015, 06:34
Uppdaterad: 9 Juni 2016, 11:42

Leila Lindholms sommarprat anmäls till Granskningsnämnden.


Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioP1

Det var i förra veckan som programledaren, tv-kocken och kokboksförfattaren Leila Lindholm pratade i Sommar i P1 i Sveriges Radio. Programmet handlade bland annat om döden, sexismen i restaurangbranschen och hennes eget entreprenörskap.

Nu har programmet anmälts till Granskningsnämnden av tre lyssnare, som tyckte att det blev för mycket reklam för Leila Lindholm själv, enligt Aftonbladet.

Anmälningarna gäller "otillbörligt gynnande".

”Sommarvärden sålde in både sitt företag och produkter flera gånger under programmet”, ”I programmet tilläts Leila Lindholm göra upprepade marknadsföringar för egen affärsverksamhet” och ”jag anser att Leila i detta media gjorde oförskämt mycket reklam både för sina böcker som sina butiker, saknades bara adresserna till dessa” står det bland annat i anmälningarna, enligt Aftonbladet.

Leila Lindholm skriver i ett sms till tidningen att "manus är skickat och noga granskat av Sveriges Radios jurist innan sändning".

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioP1

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.