måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Tidningen Vi startar podcast med Fredrik Lindström

Publicerad: 27 september 2017, 13:27
Uppdaterad: 27 september 2017, 13:58

Fredrik Lindström, Helena von Zweigbergk och Johan Norberg är alla med på poddtåget.

Ämnen i artikeln:

Tidningen Vi

SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Café har "Fördomspodden", magasinet Offside producerar också eget, Aftonbladet och Expressen har producerat poddar i många år. Listan på tidningar och magasin som gått podd-vägen kan göras lång.

Nu är Tidningen Vi även de aktuella med en ny podcast. 

"Vi-Podden" blir Tidningen Vi:s andra podcast och bland namnen som i huvudsak ska stå för rösterna återfinns Fredrik Lindström, Helena von Zweigbergk och Johan Norberg. Bakom podden står Markus Wilhelmson, redaktionell chef på Vi Media och producent av podden.

– I "Vi-podden" försöker vi ta med oss bredden från tidningen. Ambitionen är att roa och oroa. Vi gör det tillsammans med några av de personer som delar vår nyfikenhet på världen, säger han i ett pressmeddelande.

Programledaren och författaren Fredrik Lindström har inför det första avsnittet träffat historieprofessorn Lars Trägårdh för att diskutera frågan "varför är vi så duktiga på att välkomna flyende människor till vårt land, men så förtvivlat dåliga på att släppa in dem på riktigt?"

Resonemanget kommer Fredrik Lindström fortsätta utveckla även i den tryckta tidningen. Det är ett exempel på hur Vi kommer samspela podcast och tidning.

– Det är ju olika sätt att ta till sig journalistik. Sedan är det ju dessutom så att poddarna ofta även tilltalar en yngre publik, säger Vi:s chefredaktör Sofia Wadensjö Karén till Dagens Media.

Kommer formatet förändras över tid? 

– Under överskådlig tid är det så här podden kommer se ut.

Många tidningar och magasin har poddar. Är det ett sätt att hänga med i utvecklingen för er del?

– Vi hade en podd för några år sen som delvis även nådde nya målgrupper, vilket förstås var roligt. Vi vill ju sprida vår journalistik i så många kanaler som möjligt. Då är en podcast utmärkt.

Finns det fler poddar att vänta?

– Nej, nu satsar vi på denna. Allting inom ramen för Vi:s varumärke måste hålla absolut högsta kvalité och ge det där lilla extra, vilket förstås tar både tid och resurser. Så nu lägger vi, som synes, allt krut på den här podden.

Avsnitt 1 av "Vi-podden" släpptes under gårdagen och nya avsnitt kommer varannan vecka.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev