Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Swedbank gör radioprogram i Mix Megapol

Publicerad: 13 maj 2009, 10:27
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:31

Swedbank och Sparbankerna gör ett radioprogram om privatekonomi i Mix Megapol. "Ekonomikollen" sänds varje tisdagseftermiddag ända till oktober.


Programmet görs i tre versioner - ett för Göteborgsregionen, ett för Malmöregionen och ett som sänds över Stockholm och mellersta och norra Sverige. Rådgivarna Anders Andersson (Göteborg), Göran Nilsson (Malmö) och Gustav Egerö (Stockholm) svarar på lyssnarnas frågor om privatekonomi.

- Vi försöker hjälpa kunder att få bättre koll på sin ekonomi och vi vet att många vill lära sig mer och har frågor. Men alla kommer kanske inte in till kontoren och då ville vi hitta ett sätt att nå ut till dem. Då kom vi fram till att radio skulle vara ett bra medium, säger Johan Masironi, chef för marketing operations på Swedbank.

Varför inte vanlig radioreklam?

- Vi ser inte det här som reklam, utan vi vill förmedla kunskap eftersom det är viktigt att stå rustad i tuffa tider. Det tror jag inte att vi lyckas förmedla med vanlig reklam eftersom man inte tränger igenom ordentligt.

Förutom radioprogrammet bärs kampanjen av sajten Ekonomikollen.se. Swedbank ska även köra banners där banken kan chatta och kommentera vad som skrivs i medierna om till exempel riksbankens räntesänkningar.

Planer finns även på en webbdokusåpa på samma tema.

- Vi genomför ett helt batteri av aktiviteter, men den största är fotarbetet som våra säljare utför.

Vad hoppas ni att kampanjen ska ge?

- När det gäller radioprogrammet har vi ingen förhoppning om direkt försäljning eller bokningar. Hela aktiviteten syftar egentligen bara till en sak - att påminna om att bankens basstrategi är rådgivning.

Bakom kampanjen står Ehrenstråhle BBDO, Mahir, Mediaedge CIA och Syrup.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.