Sveriges Radio skaffar sociala medier-korre

2011-09-12 10:37  

Fredrik Wass går till Sveriges Radios nya webbaserade radiokanal.

Frilansjournalisten och bloggaren Fredrik Wass ska bli en del av Sveriges Radios nya webbaserade radiokanal "Alltid nyheter i Sveriges Radio" där han ska fungera som en slags sociala medier-korrespondent.

– Jag ska använda nätet för research och hitta alternativa storys och intervjupersoner. Jag bland annat ska ta tag i det som faller mellan stolarna i den vanliga rapporteringen, säger han till dagensmedia.se.

"Alltid nyheter i Sveriges Radio" blir Fredrik Wass första jobb inom radio.

– Jag känner att det är en personlig utmaning att jobba med public service och radio, vilket jag inte har gjort förut. Jag måste sätta mig in i nya arbetsvillkor och en ny organisation. Det är också ett nytt format och nya sätt att rapportera, men det är det ju för de andra medarbetarna också, säger han.

Med start 3 oktober ska kanalen sändas under en testperiod på fyra månader. Lyssnaren ska kunna ta del av kanalen via webb och mobil och Sveriges Radio har tidigare flaggat för nya tekniker, infallsvinklar och format.

– Utmaningen för oss är att skapa något nytt och att se till att det inte bara blir en lång traditionell nyhetssändning. Jag tror att radio är ett medium som inte förlorar på nätet, tvärt om så är radio på nätet starkt just nu, säger Fredrik Wass.

Elin Hanspers

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt