Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Summerburst lämnar Bauer för MTG

Publicerad: 18 mars 2016, 09:22
Uppdaterad: 18 mars 2016, 09:23

Summerburst avslutar samarbetet med Bauer Media och NRJ.


Ämnen i artikeln:

Bauer Media GroupMTG Radio

Bauer Medias station NRJ har tidigare varit radiopartner till festivalen Summerburst. Men i år går avtalet istället till konkurrenten MTG Radio och Rix FM.

Therése Liljedahl, marknadschef på Live Nation som arrangerar Summerburst, betonar att det inte ligger något missnöje bakom bytet av radiopartner.

– Vi fortsätter att samarbeta med NRJ kring många andra av våra konserter och evenemang, säger hon utan att närmare vilja gå in på orsakerna till bytet.

Varför blev det just Rix FM och MTG Radio?

– Rix FM och MTG har precis som oss otroligt mycket hjärta för Summerburst, och har visat på ett fantastiskt driv i att vara med och förlänga Summerburst-upplevelsen för våra besökare både inför, under och efter festivalen. Det här är ett steg i att ta ut Summerburst på fler plattformar, och det känns helt rätt att göra det ihop med en kreativ och framåtlutande partner som MTG.

Samarbetet med Rix FM innebär bland annat att Summerburst får en egen radiostation i appen ”I like radio”, som ska fyllas med de medverkande artisternas musik och unika intervjuer.

Dessutom kommer samarbetet att märkas i Rix FM, i form av bevakning från festivalen, utlottning av inträdesbiljetter och en rad lyssnartävlingar.

Rix FM ska även vara på plats under själva festivaldagarna.

– Summerburst är ett extremt starkt varumärke, vilket också stärker Rix FM, säger Anders Sjöland, marknadsdirektör på MTG Radio.

Summerburst går i Göteborg 27-28 maj och i Stockholm 10-11 juni.

Avtalet mellan MTG Radio och Summerburst gäller enbart i år.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bauer Media GroupMTG Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.