Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag08.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Succéstart för Gry Forssells podd

Publicerad: 13 Juni 2014, 08:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:35

Pilotavsnittet med David Hellenius ledde till Expressen-löp.


Ämnen i artikeln:

Mix MegapolGry Forssell

Vid sidan om sina uppdrag för Mix Megapol och TV4 kommer Gry Forssell efter sommaren lansera podden "Hemma hos Gry".

Men redan i veckan släpptes ett pilotasvnitt, där David Hellenius var gäst. Avsnittet fick stor uppmärksamhet och ledde bland annat till kvällstidningsartiklarna "Hellenius okända flört - med TV4-profilen" i Aftonbladet och "David Hellenius fick smäll av rörmokare" i Expressen, som även lyfte fram storyn på löpet.

– Det här är ju pilotprogram som vi till stor del spelade in för vår egen skull. För att testa att allt fungerade. Jag tyckte själv att det blev kul och bra, men att det skulle hamna på löpssedeln var inget jag räknat med, säger Gry Forssell till Dagens Media.

I september komer podden rulla igång i skarpt läge, med 16 avsnitt i ett första steg.

Tanken med "Hemma hos Gry" är att den ska vila på en redaktionell grund med ett tydligt programupplägg. Den ska även ha en – för poddproduktion – ovanligt hög teknisk nivå. För ljudteknik står Tom Sjöberg från Skrammel.

Podden har även köpt rättigheter till ett antal jinglar och signaturer av Jens Handell från Sergeant Tom.

Producent är Malin Stenbäck, som jobbar med Gry Forssell på Mix Megapol som redaktör för "Äntligen Morgon" och är känd under smeknamnet "Praktikant-Malin".

– Vi försöker göra ett riktigt program och inte bara sitta och prata i mikrofonen. Vi har ett programupplägg men kör samtidigt med den sköna stilen en podcast kan ha, säger Gry Forssell.

Än så länge står hon själv för finansieringen, men hoppas kunna knyta till sig samarbetspartners.

– Än så länge är det bara kostnader. Rätt höga tycker jag. Haha. Men vi får se om det finns något intresse från företag att vara med. Anledning att jag gör det här är för att det är så kul med något som helt och hållet är min egen produkt. Där jag bestämmer själv och som produceras i mitt hem.

Har du några gäster klara för hösten?

– Nej, inga bokningar ännu. Men det blir människor som jag är nyfiken på och som jag gillar.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mix MegapolGry Forssell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.