Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

SR:s kärleksattack flyttar ut

Publicerad: 19 Augusti 2013, 11:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:37

"En kärleksattack på svensk hiphop" flyttar ut från studion i radiohuset och börjar sända live från Fryshuset i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Från och med torsdagen den 19 september sänder SR:s hiphopforum "En kärleksattack på svensk hiphop" med programledaren Ametist Azordegan, live från Fryshuset i Stockholm.

– Programmet har rätt många fans som hör av sig varje vecka och vill komma och hänga i studion medan vi sänder. Så har det varit i ett och ett halvt år nu och jag vill att de ska kunna det, men det har inte gått, vi har fått säga nej.  De som har dykt upp utan att ringa har vi släppt in, det har varit en publik show, men nu tycker jag att programmet kommer till sin rätt. Det kommer bara bli bättre, säger Ametist Azordegan till Dagens Media.

På Fryshuset kommer det att byggas upp ett "vardagsrum" med plats för publiken. Utmaningen har varit att behålla den intima studiomiljön, samtidigt som det blir plats för större publik och livespelningar.

– Det är har känts som en utmaning faktiskt. Det som gör programmet så unikt är dess ledighet, att det är så dynamiskt och utåt framstår som spontant och löst i kanterna, men sanningen är att bakom kulisserna är det ganska uppstyrt, det behövs för att ge den rätta känslan, säger Ametist Azordegan och fortsätter:

– Vi kommer hamna i de här ganska intima och mänskliga intervjuerna som brukar uppstå. Vi vill kunna behålla det och öppna upp när de spelar live. Det kommer bli så bra, jag är jätteglad, men vägen har varit lång, det är inte lätt att göra en så här stor förändring.

Programmet har funnits sedan 2007 och produceras från och med hösten 2013 av produktionsbolaget Munck för Sveriges Radio.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.