Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

SR-reporter medverkade i kritiserad bok – får stanna

Publicerad: 9 November 2015, 09:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:22

Den SR:s reporter som medverkade i boken "Rummet", får stanna, kan Dagens Media berätta.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

En av Sveriges Radios reportrar, Camilla Astorga Díaz på P3 Nyheters medverkan i den nyligen utgivna boken "Rummet", har väckt stor uppmärksamhet.

Boken är en vidareutveckling av bloggen "Rummet" som beskrivs som "en plattform för samtal, diskussion och analys för feminister och antirasister som rasifieras" och har bland annat kritiserats för ett montage där SvD:s ledarskribent Ivar Arpis huvud sitter ovanpå en kropp i naziuniform.

Hanna Toll är kanalchef på Sveriges Radio och skrev för några veckor sedan på Sveriges Radios hemsida att de förde "d iskussioner med medarbetaren om hennes fortsatta uppdrag på Sveriges Radio."

Nu säger hon till Dagens Media att det aldrig varit aktuellt att personen skulle lämna Sveriges Radio.

– Vi har pratat jättemycket med henne i och med hennes medverkan i boken. Det vi har kommit fram till är att vi för stunden har ändrat hennes arbetsuppgifter och hon är införstådd i hur medverkan i boken påverkat hennes trovärdighet som reporter hos oss.

Hon fortsätter:

– Det som är det viktigaste för både henne och oss är att hennes journalistiska trovärdighet är intakt och då fick vi diskutera vilka frågor hon i framtiden får utesluta att bevaka.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.