Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

SR letar sommartalanger på nätet

Publicerad: 15 juni 2009, 10:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:20

Genom initiativet Jag Sommarpratar får alla möjlighet att spela in sitt eget sommarprogram.


SR skapar uppmärksamhet kring årets sommarpratare i P1 genom att uppmana allmänheten att göra egna sommarprogram. ”Jag Sommarpratar” drog igång förra veckan och genom att gå in på kampanjsajten kan användaren spela in och mixa sitt eget radioinslag.

- Det känns som en helt naturlig tanke att vi som public service-företag ska bjuda in publiken att delta, säger Rebecka Ioannidis Lindberg, marknadschef på SR.

Radioprogrammen kan sedan spreida digitalt till vänner och bekanta via kanaler som till exempel Facebook eller en egen blogg.

- Det är svårt att säga något om hur stort intresset från lyssnarna är, eftersom det här fortfarande är så nytt, så vi får vänta och så.

Finns det några fortsatta planer för bidragen som lämans in?

- Inget konkret i nuläget. Varje år har vi ju en lyssnare som sommarpratare och kanske kan vi använda bidragen för att vaska fram intressanta människor till nästa års sommarpratare.

SR marknadsför ”Jag Sommarpratar” via sina egna radiokanaler och på den egna webben men hoppas också kunna få uppmärksamhet i bloggosfären.

- Det här är ett stort fint paket från oss till svenska folket och vi hoppas förstås att det snappas upp och pratas om.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.