Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

SR får ny grävchef

Publicerad: 6 april 2016, 08:59
Uppdaterad: 6 april 2016, 09:02

Lisa Helgesson är idag agendachef på P4 Uppland. Nu förflyttar hon sig till Ekot där hon blir chef för undersökande journalistik.

Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioEkot

JH

Johanna Holmgren

johanna.holmgren@dagensmedia.se


Lisa Helgesson kom till P4 Uppland 2007 och är sedan 2008 ställföreträdande kanalchef.

Hon har lett en ras prisvinnande granskningar, bland annat guldspadebelönade granskningarna av sexhandeln med unga i Uppland 2014 och bristerna i polisens internutredningar 2010.

Helgesson är även samordnare för Sveriges radios reporternätverk.

– Det känns mycket inspirerande att få välkomna en så rutinerad och uppskattad arbetsledare till oss. Ekots grävgrupp ska ta sig an de svåraste ämnena och göra samhällsviktiga granskningar. Lisa har helt rätt kvalifikationer för att leda det arbetet. Med sin stora erfarenhet av Sveriges Radio och public service kommer hon också spela en viktig roll i samordningen av hela företagets grävjournalistik, säger Ekochefen Olle Zachrison i ett pressmeddelande.

Som chef på Ekot ska Helgesson arbetsleda och coacha deras prisbelönta grävgrupp som består av fyra reportrar. Hon kommer även projektleda gruvverksamheten på hela Ekot.

Därtill ska hon stödja P1-programmet Kalibers journalistik, bistå reporternätverket samt projektleda Radioleaks, SR:s tjänst för att lämna krypterade tips

– Att få jobba med Ekots fantastiskt skickliga grävgrupp är en stor ära. Liksom att få vara med och utveckla Sveriges Radios undersökande journalistik tillsammans med alla kompetenta medarbetare. I en tid då mycket inom medierna handlar om snabbhet är det oerhört viktigt att vi samtidigt satsar hårt på den journalistik som kräver omfattande research och ibland mycket tid och resurser, säger Lisa Helgesson i pressmeddelandet.  

Hon tillträder senare i vår och efterträder Fredrik Lauren som lämnade SR vid årsskiftet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev