Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Spotify och Acast i nytt samarbete

Publicerad: 9 oktober 2018, 12:00
Uppdaterad: 9 oktober 2018, 12:13

Bild: Flickr

Acasts över 2500 poddar kommer nu finnas tillgängliga på Spotify.


Ämnen i artikeln:

AcastSpotify

Under tisdagen går startskottet för ett nytt samarbetet mellan tech- och podcastsplattformen Acast och streamingjätten Spotify.

Syftet med samarbetet är att skapa en ny distributionskanal för de över 2500 poddar som hostas av Acast. Det innebär att poddar såsom "Alice & Bianca - Har du sagt A får du Säga B", "Filip och Fredrik" och Wahlgren & Wistam" nu kommer att finnas tillgängliga på Spotify.

Poddare ska kunna öka sin lyssnarbas automatiskt via Spotifys ekosystem, utan att tappa intäkter från de dynamiska sponsorskap eller reklamspottar insålda av Acast.

Acast och Spotify har samarbetat för att se till att data- och lyssningsbeteende från Spotifys plattform kommer finnas tillgängligt och läsbart i Acast verktyg. I Acasts verktyg finns även data från Acast appar (iOS samt Android) och andra ledande podcastplattformar tillgängligt för poddskaparna.

— På Acast välkomnar vi alla nya sätt att lyssna på podcasts. Vi vill att våra poddar ska höras så vitt och brett och av så många människor som möjligt. Vårt partnerskap med Spotify kommer bidra till just detta, samtidigt som vi tillsammans kommer se till att podcast blir ännu mer mainstream. Vi är så glada att jobba med just ett Svenskt techföretag som Spotify för att erbjuda våra poddare en ny våg av lyssnare, säger Acasts globala inehållschef Susie Warhurst i ett pressmeddelande.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AcastSpotify

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev