Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

SJF vinner mot Sveriges Radio

Publicerad: 28 Mars 2012, 11:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:28

Arbetsdomstolen konstaterar att journalisten Linn Ohlsson varit anställd av Sveriges Radio. Därmed hade inte bolaget rätt att tidsbegränsa hennes anställning.


Ämnen i artikeln:

SJFSveriges RadioSvenska Journalistförbundet

Dagensmedia.se har tidigare berättat om tvisten mellan Linn Ohlsson och SR, som Journalistförbundet drivit till Arbetsdomstolen. Linn Ohlsson har jobbat på SR i tio år och Journalistförbundet anser därför att hon ska tillsvidareanställas.

I en dom som presenterades idag går alltså Arbetsdomstolen på förbundets linje.

– Arbetsdomstolen har funnit att Linn varit anställd av SR och klargör därmed att företag inte kan anlita våra medlemmar och kalla det för uppdrag i syfte att kringgå lagstiftningen, till exempel för att undvika att våra medlemmar erhåller företrädesrätt, säger Jonas Nordling, ordförande för Journalistförbundet, i ett pressmeddelande.

Även Sveriges Radio kommenterar domslutet i ett pressmeddelande:

– Domen rör det här specifika fallet och vi respekterar självfallet domen. Vi kommer nu att analysera vad den innebär och återkomma efter det, säger personaldirektör Ingrid Wibom.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.