Schyffert:"Det var en känslosam upplevelse"

2016-11-29 13:51  
Mötesappen Welcome lanserar ny pod där kändisar berättar flyktingars historier.

Kända svenskar berättar flyktingars historier i Welcomes nylanserade podcast.

Mötesappen Welcome lanserar en podcast där nyanländas historier läses in av kända svenskar. I första avsnittet ger Henrik Schyffert röst åt Muhammad, och hans dramatiska berättelse om resan till Sverige från det krigsdrabbade Syrien. Avsnittet släpps den 29 november.

– Sedan vi startade Welcome har vi fått träffa många nyanlända och tagit del av unika berättelser som de flesta aldrig får höra. Vi ville att fler människor skulle få ta del av deras berättelser och på den vägen föddes idén om podcasten, skriver Welcomes grundare Emma Rosman, i ett pressmeddelande.

Henrik Schyffert beskriver upplevelsen av att sätta sig in i Muhammads historia som känslosam:

– Vi hör dagligen om flyktingar i grupp, oftast som en siffra, men en människas berättelse är något helt annat.  Det var starkt att träffa Muhammad och höra hans berättelse. Han är en kämpe som tagit sig hela vägen hit och in i vårt samhälle.

Welcome grundades 2015 och är en digital mötesplats som kopplar samman nyanlända med lokalbefolkning.

 

Janne Naess

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt