Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

SBS Radio fördubblar vinsten

Publicerad: 12 Maj 2011, 11:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:52

SBS Radio AB går med vinst för andra året i rad efter flera års förluster. Fjolårets resultat landade på omkring 40 miljoner kronor.


SBS Radio AB omsatte 253 miljoner kronor i fjol – och det motsvarande en tillväxt på knappt 16 procent. Resultatet efter finansiella poster går från drygt 20 miljoner kronor till 40 miljoner kronor i bolaget.

– Förra året var ett väldigt bra år för oss jämfört med 2009 då vi gjorde en hel del effektivisering. Sen när marknaden har kommit tillbaka så har även marginalerna ökat, säger Staffan Rosell, vd för SBS Radio.

Hela SBS Radio-koncernens försäljning ökade med ungefär hälften så mycket, knappt 8 procent, enligt bokslutet. I koncernen ingår strax under tio bolag, bland annat Eskilstuna SBS Radio som startades ifjol av SBS Radio och Eskilstuna Kuriren. SBS Radio AB står för ungefär 80 procent av den totala omsättningen.

– Det är jättekul att det går åt rätt håll och att radion vinner i attraktionskraft, men vi siktar naturligtvis på ett ännu bättre resultat i år. Radion har tydliga stordriftsfördelar som medium. Det är därför vi har köpt bland annat SRU 2009 och flera sändningstillstånd i år, säger Staffan Rosell.

Dagensmedia.se har tidigare rapporterat att även SBS Radios ägare, den tyska mediekoncernen Prosieben, gjorde ett positivt resultat ifjol. Vinsten före räntor, skatt, avskrivningar och amorteringar var 1,3 miljarder. Det innebar en ökning med 11 procent jämfört med föregående år.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.