Så blir det kommersiella radiotillståndet

2017-06-30 14:50  

Strategin för det kommersiella radiotillståndet är fastställt.

Myndigheten för press, radio och tv har fastställt en strategi för arbetet med sändningstillstånd för marksänd analog kommersiell radio som gäller från 2018 fram till 2026.

Här är myndighetens huvudsakliga ställningstaganden:

  • Hela det sändningsutrymme som finns tillgängligt för analog kommersiell radio ska ingå i en första utlysning av lediga tillstånd.
  • Det ska finnas utrymme för både nationella, regionala och lokala tillstånd.
  • Tillstånden för analog kommersiell radio inom ett sändningsområde ska i så stor utsträckning som möjligt vara likvärdiga i täckningsgrad.
  • Det ska vara möjligt att bryta ned sändningarna i regionala och lokala sändningar.
  • Myndigheten kan komma att ställa villkor om bland annat täckningskrav och etappvis utbyggnad.

Myndigheten för press, radio och tv skriver även att marknätet kommer fortsätta att vara en vitkig distributionsplattform för analog radio.

Myndigheten skriver även följande:

"Strategin ska tillämpas vid den tillståndsprocess för analog kommersiell radio som kommer att inledas under hösten 2017. Målsättningen med strategin är att skapa största möjliga transparens, tydlighet och förutsägbarhet i frågor rörande myndighetens arbete med marksänd analog kommersiell radio".

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt