Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Rix FM tvingas böta 700 000 kronor

Publicerad: 24 Maj 2011, 08:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:09

Den MTG-ägda kanalen Rix FM har gynnat kommersiella intressen. Därför har sju av bolagen som sänder kanalen bötfällts med 100 000 kronor vardera.


Ämnen i artikeln:

MTG RadioRix FM

Det var 2007 som ett bilmärke och ett hotell i Linköping gynnades på ett otillbörligt sätt i Rix FM-programmet Morronzoo.

Bland annat var det Reklammedia i Kristianstad – ett av bolagen som sänder Rix FM – som överklagade bötesbeloppet på 100 000 kronor.

I sin överklagan skriver de:

"Reklammedia har inte fokuserat på bilmärket Hyundai eller på inspelningsplatsen Quality Hotel Ekoxen i Linköping på ett sätt som varit mer långtgående än vad som var motiverat av ett informations- och underhållningsintresse under sändning RIX FM den 31 augusti 2007.

I vart fall har överträdelsen av ovan nämnda bestämmelse inte varit sådan att den motiverar en särskilt avgift till ett högre belopp än 5000 kr."

Men varken Reklammedia eller de sex andra bolagen som står bakom sändningarna fick gehör för sina överklaganden, vilket innebär att de tvingas böta totalt 700 000 kronor.

Bötesbeloppet slås nu även fast fast av Högsta förvaltningsdomstolen.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

MTG RadioRix FM

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.