Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Rix FM tillbaka i Umeå

Publicerad: 1 juli 2009, 08:10
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:19

Rix FM sänds åter i Umeå trots försök från SBS att toppa sändningarna.


MTG:s Rix FM är efter ett halvårs frånvaro åter på plats i Umeå.

– Vi gör det här i ett nära samarbete med Västerbotten-Kuriren som har en frekvens som inte ingick i SRU-avtalet, säger Christer Modig, programdirektör på MTG Radio.

SRU-avtalet innebar att ett antal lokaltidningar med Stampen i ryggen bytte MTG Radio mot SBS Radio som samarbetspartner vid årsskiftet. Därmed förlorade MTG sin frekvens där Rix FM sändes i Umeå och SBS började istället sända Mix Megapol. Men Västerbotten-Kuriren äger även en frekvens som ligger utanför SRU-avtalet där MTG fram till nu sänt Lugna Favoriter. Den kanalen läggs nu ner till förmån för Rix FM.

– Det är absolut tråkigt att förlora Lugna Favoriter men det är Rix vid jobbar med för nationell försäljning och det blev en folkstorm när kanalen försvann från Umeå, säger Christer Modig.

Enligt honom har SBS försökt stoppa införandet av Rix i Umeå med hänvisning till konkurrensklausuler i samband med SRU-avtalet.

– Men enligt våra jurister har vi de juridiska förutsättningarna för att gå vidare och återigen sända Rix.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.