Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

RBS Broadcasting krävs på 150 000 kronor

Publicerad: 24 mars 2015, 13:37
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:08

Efter att NRJ Stockholm bland annat ska ha överskridit sin reklamtid två gånger i somras, anser Granskningsnämden för radio och tv att RBS Broadcasting ska betala 150 000 kronor.


I en ansökan till förvaltningsrätten kräver Granskningsnämnden för radio och tv att RBS Broadcasting, som äger radiokanalen NRJ Stockholm, ska betala 150 000 kronor för att kanalen inte har skött sin reklam på rätt sätt.

Granskningsnämnden begäran grundar sig i att NRJ Stockholm, enligt Granskningsnämnden, sände olagligt mycket reklam per timme vid två tillfällen förra sommaren samt utformade sponsringsmeddelanden på fel sätt.

Dessutom ska en programledare på kanalen ha uttalat sig positivt om vissa märken, vilket kallas otillbörligt gynnande.

Enligt RBS Broadcasting beror överskridningen av reklamtillfällena på att ett tekniskt fel.

Granskningsnämnden anser att det inte spelar någon roll och att ansvaret bör vara strikt, även om något har skett av misstag.

RBS Broadcasting har även tidigare fällts i Granskningsnämnden för överträdelse av bestämmelserna om otillbörligt gynnande av kommersiella intressen. Bolaget har också fällts för överträdelser av bestämmelserna om högsta tillåtna annonstid och utformning av sponsringsmeddelanden.

För det otillbörliga gynnandet anser Granskningsnämnden att RBS Broadcasting ska betala 50 000 kronor. Vidare anser den att 50 000 kronor ska betalas för de felaktigt utformade sponsringsmeddelandena och 50 000 kronor för den överskridna annonstiden. Totalt 150 000 kronor.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.