Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Radio1-profilen om MTG:s julfest: "Vidrigt"

Publicerad: 11 December 2013, 06:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:53

MTG anordnar julfest – men inte för praktikanterna. Nu rasar Radio1-profilen Cissi Wallin mot chefernas snålhet.


Ämnen i artikeln:

MTG RadioCissi WallinRadio1

Det är ikväll som MTG:s julfest går av stapeln, men för praktikanterna blir det däremot ingen baluns. De är nämligen, till skillnad från de andra anställda på bolaget, inte bjudna till festligheterna.

Något som får Radio1-profilen Cissi Wallin att se rött.

"Det här tycker jag är helt vidrigt. Varför ska inte dessa, oftast obetalda personer som troligtvis är framtida mediekollegor inte få komma? Vad kan det kosta ett storföretag att fem-sex personer till äter och dricker en kväll? Vad sänder det för signaler?", skriver hon på Facebook.

För Dagens Media utvecklar Cissi Wallin kritiken:

– Jag blir förbannad över att ett företag som gick runt 300 miljoner i vinst tredje kvartalet tycker att det är för "dyrt" att bjuda in alla medarbetare på årets julfest. Framförallt när dessa praktikanter i stort sett jobbar mer än de flesta avlönade. I min värld handlar det om människosyn, antingen har man man en julfest för alla, eller så skiter man i julfest och skänker pengarna till välgörenhet istället, säger hon.

Har du pratat med cheferna personligen?

– Praktikanterna själva försökte prata med cheferna men fick kalla handen. Då bestämde jag mig för att vädra problemet offentligt. Att prata internt hade inte gett någonting förutom ännu fler dåliga bortförklaringar, säger hon och fortsätter:

– Och jag vill bara flika in att det här är ett ledningsproblem inom MTG, mina närmsta chefer och medarbetare håller med mig i sak. Däremot kommer svar om "företagspolicys" uppifrån, och för mig är det helt obegripligt. Har ett företag en uppenbart dålig policy är det väl bara att ändra den? Men viljan måste finnas.

Med anledning av kritiken har Cissi Wallin nu dragit igång en Facebook-protest där hon uppmanar alla att mejla MTG Radios vd Christer Modig och på ett "trevligt och konstruktivt" sätt uppmärksamma honom på att "han tänker fel".

Dagens Media söker Christer Modig.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

MTG RadioCissi WallinRadio1

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.