Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Rådgivarna om nya Radio1: "Rätt riktning"

Publicerad: 25 Mars 2011, 10:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:15

Inför MTG:s lansering av pratradiokanalen Radio1 är medierådgivarna förväntansfulla. ”Formatet har saknats länge”, säger Carl Wåreus, projektledare på OMD.


Ämnen i artikeln:

MTGMTG RadioRadio1

Som dagensmedia.se tidigare berättat lanserar MTG Radio Sveriges första kommersiella pratradiokanal, Radio1 den 4 april.

– Jag tycker att det är positivt att utbudet breddas och att en av aktörerna satsar på något som är nytt för kommersiell radio, säger Sofia Forslund, radiochef på Mindshare.

Carl Wåreus, projektledare på OMD håller med.

– Det är definitivt rätt riktning att gå och jag tror att det kan hjälpa de kommersiella stationerna att flytta lyssnare mellan Sveriges Radio och privat radio, säger han.

De medierådgivare som dagensmedia.se pratat med ser nya möjligheter för annonsering med lanseringen av Radio1.

– Det finns större möjligheter med redaktionella samarbeten, det kan bli en fin integrering, säger Andreas Falck, radiochef på MEC.

– Om Radio1 tar lyssnare från Sveriges Radio har annonsörerna möjlighet att nå nya lyssnare och kanske en äldre målgrupp, säger Sofia Forslund.

– Man kan ju jobba mycket bättre med sponsrade format och knyta an till en specifik publik på ett nytt sätt, säger Carl Wåreus.

Däremot så tror inte rådgivarna att den nya kanalen kommer att öka radiolyssnadet i allmänhet.

– Det är en liten marknad och jag tror inte att man kommer se några stora förändringar på radiolyssnandet. Däremot kan man se en indikation på om kommersiell pratradio är gångbart eller inte, säger Andreas Falck.

– Om det visar sig vara framgångsrikt tror jag att SBS kan följa efter. Vissa av deras lokala stationer har också få lyssnare och letar efter en lösning för att vända utvecklingen, säger Sofia Forslund.

Stephan Drenzel

Ämnen i artikeln:

MTGMTG RadioRadio1

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.