Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

RAB kräver tydligare regler för SR

Publicerad: 5 december 2012, 13:26
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:02

I sitt remissvar till public service-kommiten kräver branschorganisationen RAB tydligare gränsdragning mellan public service och privatradion.


Den kommersiella radions branschorganisation, Radiobranschen (RAB), är besviken över public service-kommitténs slutbetänkande, som kom i september.

I sitt remissvar till regeringen, skriver de att kommitténs analys av radiobranschen är för grund och saknar en tydlig definition av vad public service-radions uppdrag omfattar., trots att direktiven till utredningen var att säkerställa de privata aktörernas konkurrenssituation i förhållande till Sveriges Radio.

RAB önskar en tydligare skiljelinje mellan public service och privata aktörer på radiomarknaden:

"I ett nytt medielandskap måste det finnas gränser för hur kommersiellt orienterade public service kan bli. Tyvärr föreslår inte public service-kommittén någon skarpare gräns mellan public service och den privata radion, trots att SR alltmer valt att anamma våra kanalers profil", skriver RAB.

De önskar nu att regeringen går vidare och gör en djupare analys över hur Sveriges Radios verksamhet påverkar konkurrensen på radiomarknaden.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.