Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag06.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

”Public service tål inte granskning”

Publicerad: 19 Januari 2012, 11:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:35

Journalistförbundet ger hård kritik till SR efter att en intervju med journalisten Linn Ohlsson stoppats från att sändas, samtidigt som det pågår en arbetsrättslig tvist mellan Linn Ohlsson och SR.


Ämnen i artikeln:

SJFSvenska Journalistförbundet

Journalisten.se har tidigare berättat om fallet där kanalchefen för Sveriges Radio Göteborg stoppat ”Kaliber” från att sända en intervju med frilansjournalisten Linn Ohlsson, om just villkoren för visstidsanställda.

Samtidigt pågår en tvist mellan parterna. Linn Ohlsson har jobbat på SR i tio år och Journalistförbundet anser därför att hon ska tillsvidareanställas. SJF har drivit fallet till Arbetsdomstolen, där domstolsförhandlingar inleddes i tisdags.

Nu går SJF ut och kritiserar att SR stoppat intervjun:

– Det är helt fel beslut av SR. De signalerar att public service inte tål att själva bli granskade. Trovärdigheten är avgörande för journalistiken och SR underminerar den för oss alla genom att stoppa intervjun med Linn Ohlsson, säger Jonas Nordling, ordförande för Journalistförbundet, i ett pressmeddelande.

Kanalchefen för SR Göteborg, Ylva M Andersson, säger till Journalisten.se att beslutet att stoppa intervjun inte har något med tvisten att göra.

– Det är inte Kalibers uppdrag att syssla med nyheter. Kaliber sysslar med fördjupande journalistik. En pågående rättegång i AD lämnar vi till nyheterna att bevaka, säger Ylva M Andersson till Journalisten.se.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.