Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag03.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Producenten om plagiatet i Sommar: "Det var mitt fel"

Publicerad: 3 Augusti 2015, 06:43
Uppdaterad: 9 Juni 2016, 11:41

Sveriges Radio ändrar Zara Larssons Sommar-program efter anklagelsen om plagiat.


Ämnen i artikeln:

Zara LarssonSveriges Radio

Artisten Zara Larsson anklagas för plagiat i sitt Sommar-program i P1 den 25 juli, sedan hon citerat en text av bloggaren Louise Winblad utan att ange var texten kom ifrån.

Nu uppger Henrik Johnson, som producerade programmet, att det är han som bär skulden för den uteblivna källhänvisningen. Enligt Expressen berättade Zara Larsson att orden inte var hennes, och hänvisade till en anonym källa, men Henrik Johnson valde att inte ha med det i programmet.

– Det föll bort helt enkelt. Det är mitt fel, säger Henrik Johnsson till Expressen.

Sveriges Radio har meddelat att de kommer att redigera Zara Larssons Sommar-program, och berättar på webben var den citerade texten kommer ifrån.

Texten från Louise Winblads blogg lyder:

"Om jag möter dig, du man som inte är en våldtäktsman, som inte tänker kränka mig eller döda mig eller på annat sätt ta tillfället i akt för att du möter en ensam tjej, så är jag ledsen att du blir offer för min rädsla, att jag dömer dig där och då. Att jag har telefonen redo att ringa hem och nyckelknippan i knuten näve. Jag är ledsen att jag misstänkliggör dig bara för att du råkar vara man och ute och gå på samma ställe som jag. Men jag har tyvärr inte råd att chansa."

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Zara LarssonSveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.