Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Politism lanserar podcast

Publicerad: 28 Mars 2018, 07:37
Uppdaterad: 28 Mars 2018, 07:40

Politisms chefredaktör Eric Rosén.

"Den ideologiska frågan" ska ta ett grepp om "ideologi och knepiga principfrågor".


Ämnen i artikeln:

Politism

I dag, onsdag, är det premiär för Politisms nya podcast "Den ideologiska frågan". Konceptet är en gäst per program, politiker eller opinionsbildare, för ett snack om "ideologi och knepiga principfrågor".

Programleder podden gör Politisms chefredaktör Eric Rosén:

– Jag älskar politisk konflikt och hårda, rappa debatter. Men jag har också känt en stark längtan efter ett samtal där man försöker lyssna på varandra, oavsett hur mycket eller lite man håller med varandra. Den här podden är en direkt konsekvens av denna längtan, säger han i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Våra läsare på Politism har generellt starka politiska åsikter och är säkra på vad de tycker i sakfrågor. Men i kontakten med dem märker vi också att de är betydligt mindre säkra på vilken ideologi och vilka grundprinciper som ligger bakom partiernas ställningstaganden. I bästa fall kan vi bidra till att öka intresset för de delarna.

Poddens premiäravsnitt gästas av Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt.  

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Politism

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.