Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Poddtrio släpper "årets roligaste VM-bibel"

Publicerad: 17 maj 2018, 05:30
Uppdaterad: 17 maj 2018, 10:31

Poddarna Jonathan Tengwall, Marcus Thapper och Robin Berglund tar sitt poddande till nästa nivå – och lanserar nu "Årets roligaste VM-bibel".

Podcasten "Kolla Svensken" gör som Aftonbladet, Expressen och Metro – släpper tryckt magasin om fotbolls-VM.


Ämnen i artikeln:

Fotbolls-VM

Komikerna Marcus Thapper, Jonathan Tengwall och Robin Berglund driver till vardags podcasten "Kolla Svensken", en nyhetsuppdaterande podd som vecka efter vecka tar tempen på svenska utlandsproffs inom herrfotbollen.

Och trots att podcasten bara varit igång sedan januari väljer nu trion att ta sin poddidé ett steg längre, när de inför fotbolls-VM i Ryssland släpper ett alldeles eget VM-magasin. 

– Vi upptäckte att det fanns många kollegor till oss som tyckte att det var kul att prata om fotboll. Och jag har i alla fall inte sett att någon annan har gjort det här tidigare, säger Marcus Thapper till Dagens Media. 

I det tryckta magasinet, som trion själva kallar för "årets roligaste VM-bibel", har sammanlagt 15 personer skrivit, däribland välkända komikernamn så som Martin Soneby, Al Pitcher och Kristoffer "Kringlan" Svensson.

Den röda tråden i magasinet är Sverige och sammanlagt innehåller den 20 helt olika vinklar med svenskkoppling. I innehållet syns bland annat en intervju med ex-fotbollsproffset Patrik "Bjärred" Andersson. Men här är temat inte fotboll, utan jeans. 

– Kort och gott är det roliga texter om Sverige, och det handlar om humor i första hand, säger Marcus Thapper.

Även om trion inte hade några storslagna planer för sin bibel om världsmästerskapet som spelas i Ryssland om mindre än en månad har intresset visat sig vara över förväntan.

– Vi tänkte väl att vi kanske säljer 50 stycken ex. Nu är det uppe i 1 000 någonting. Jag hade en idé om att jag skulle föra en lista på alla som hade beställt och sen bara skicka ut den till dem, säger Marcus Thapper och fortsätter:

– Till en början visade det sig vara väldigt simpelt. Men nu det har lett till att det bara har blivit jobbigt för mig.

Har ni marknadsfört er VM-bibel på något sätt?

– Nja, inte så mycket egentligen. Vi har gästat podcasten "AMK Morgon" och pratat om den där. Men annars bara i vår egen podd och i våra sociala kanaler, säger Marcus Thapper.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Fotbolls-VM

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.