Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Paus för Radiodagen och Radiogalan

Publicerad: 16 mars 2016, 09:07
Uppdaterad: 16 mars 2016, 09:14

Under våren får en så kallad "framtidsgrupp" i uppdrag att presentera radiobranschens planer om hur det fortsatta samarbetet ska se ut.


Bauer Media Group, MTG Radio, Sveriges Radio och Utbildningsradion har i samverkan med Radioakademin arrangerat Radiodagen och Radiogalan under senare år.

Nu har alla parter beslutat att det inte blir någon gala eller seminariedag i år. Istället ska arrangemanget utvärderas.

– Radiodagen och Radiogalan i sina nuvarande format tar paus åtminstonde under 2016. Även Stora Radioprisets format och kategorier ska utvärderas och den preliminära planen är att slå samman 2015 och 2016 till en gemensam tävlingsperiod med prisutdelning någon gång under 2017, säger Christer Jungeryd, ordförande för Radioakademin i ett pressmeddelande.

Under våren tillsätter arrangörerna och Radioakademin en gemensam ”framtidsgrupp” som får i uppdrag att presentera radiobranschens planer om hur det fortsatta samarbetet ska se ut vad gäller en gemensam branschdag och radioprisernas uttryck.

Radioakademin har ansvarat för arrangemangen runt Stora radiopriset som utdelats i cirka tolv kategorier sedan 2001.

Dagens Media har sökt flertal ledamoter från Radioakademin samt ordförande Christer Jungeryd.

Johanna Holmgren

johanna.holmgren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.