Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Olle Zachrison ny Ekochef

Publicerad: 17 November 2015, 13:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:21

Olle Zachrison, redaktionschef på Svenska Dagbladet blir chef för Ekot.


Ämnen i artikeln:

EkotSveriges Radio

Nu står det klart att Olle Zachrison, redaktionschef på Svenska Dagbladet blir chef för Ekot. Han efterträder därmed Anne Lagercrantz.

– Sveriges Radios och Ekots roll i samhället är viktigare än någonsin i dessa oroliga tider. Vi ska bidra med snabb och trovärdig nyhetsrapportering, analys och granskande journalistik med ambition att nå ännu fler, säger Olle Zachrison i ett pressmeddelande.

Till Ekot hör – förutom nyhetsverksamheten och utrikeskorrespondenterna – även programmen Studio Ett, P1-morgon, Konflikt, Godmorgon, världen!, Ekots lördagsintervju, Radiokorrespondenterna och P4 Världen. 

– Att få vara med att utveckla Ekots innehåll tillsammans med alla skickliga och kunniga medarbetare känns som en stor ära. För mig är Ekot och de tillhörande P1-programmen främsta symbolen för den klassiska kvalitetsjournalistiken i Sverige. Den måste vi värna och hitta nya uttryck för i det digitala medielandskapet, säger Olle Zachrison.

När Olle Zachrison tillträder tjänsten är ännu inte klart.

Han efterträds som redaktionschef av Maria Rimpi, i dag chef för SvD Nyheter och Näringsliv.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

EkotSveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.