Öjje Holt lämnar Acast

2016-09-27 15:49  
Öjje Holt är ny vd på Tailsweep.

Medgrundaren Öjje Holt lämnar poddplattformen Acast. Nu startar han eget som konsult.

Öjje Holt var kommersiell chef på Acast och är en av dem som var med och grundade Acast för två år sedan, tillsammans med Måns Ulvestam och Karl Rosander.

Nu lämnar han poddplattformen och driver istället eget som konsult.

– Jag är fortfarande stolt aktieägare i Acast men känner att det är dags att testa mina egna vingar igen, säger Öjje Holt till Dagens Media.

En anledning är Acasts internationella expansion, som innebär att Öjje Holt i sin befintliga roll skulle behöva arbeta på Acasts kontor i New York.

– I Sverige går Acast som tåget, men det är i USA som allt händer nu, både vad gäller content och försäljning. Jag kan inte flytta till USA eftersom jag har barn i Sverige, och jag känner mig klar med att pendla mellan Sverige och USA efter jobben på Spotify och Apple.

Öjje Holt var Nordenchef på Spotify mellan 2010 och 2013 och jobbade innan dess med Apples Itunes.

– Efter Spotify var tanken att jag skulle driva eget och hjälpa startups att hitta kapital och komma igång kommersiellt. Det var så jag kom i kontakt med Acast. Nu tar jag upp det igen, säger Öjje Holt.

Namnet på det egna bolaget blir Lucci.

– Jag håller på med ett par gig, bland annat hjälper jag en ny pensionsapp att komma igång.

Kristin Djerf

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt