Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Nya radiotillstånd för Bauer Media

Publicerad: 28 September 2015, 07:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:50

Bauer Media Group vinner tre nya tillstånd för att sända radio.


Ämnen i artikeln:

Bauer Media Group

Efter ett slutet anbudsförfarande vinner Bauer Media Group, med nätverk som Mix Megapol, The Voice, Vinyl och NRJ, tillstånd för att sända radio i Stockholm, Östersund och Åre.

De nya tillstånden innebär att The Voice flyttar till frekvensen 101.9 och Vinyl flyttar till 107.5. Det ger enligt ett pressmeddelande en besparing på 7 miljoner kronor. Idag betalar Bauer Media Group tillsammans med NRJ över 75 miljoner kronor i koncessionsavgifter per år.

– Det känns riktigt bra att vi har fått dessa tre tillstånd. Därmed kan vi återlämna de betydligt dyrare tillstånd vi sänder på idag. De pengarna ska vi investera i våra stationer och verksamheten i övrigt. Det känns också roligt att kunna expandera NRJ genom att lansera stationen i Åre/Östersund som är ett av Sveriges största turist- och friluftscentrum, säger Staffan Rosell, vd på Bauer Media Group, i pressmeddelandet.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bauer Media Group

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.