Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Ny inrikeschef på Ekot

Publicerad: 9 maj 2016, 07:27
Uppdaterad: 9 maj 2016, 07:28

Tove Svenonius har utsetts till Ekots nya inrikeschef: "En spännande uppgift och kul utmaning som jag tar mig an med stor ödmjukhet".


Ämnen i artikeln:

SREkot

Efter tolv år i olika funktioner på Ekot tar Tove Svenonius klivet upp i Ekoledningen med högsta ansvar för reportergrupperna.

I rollen som inrikeschef ingår övergripande strategiskt ansvar för samhällsgruppen, politikgruppen, riksreportrarna och Ekonomiekot. Tove Svenonius kommer även att vara ansvarig för Ekots undersökande journalistik tillsammans med nyrekryterade grävchefen Lisa Helgesson.

– Ekot har fantastiskt kompetenta reportrar och jag ser verkligen fram emot att få arbeta med dem och vara med och utveckla arbetsmetoder för att göra Ekots originaljournalistik ännu bättre. Ekot ska sticka ut med vassa egna nyheter, smarta analyser, starka reportage och omskakande grävjournalistik samtidigt som vi ska komma ut bättre digitalt och i sociala medier. Så det är en spännande uppgift och kul utmaning som jag tar mig an med stor ödmjukhet, säger Tove Svenonius i ett pressmeddelade.

Tove Svenonius efterträder Per Eurenius som går i pension efter 40 år på Ekot. Hon tillträder sitt nya jobb omgående.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SREkot

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.