Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

NRJ polisanmäldes – "En ganska oskyldig sak"

Publicerad: 25 Maj 2015, 12:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:00

Hallå där... Jakob Gravestam, marknadschef på SBS Discovery Radio, vars kanal NRJ utreds för brott efter att ha bjudit på gratis bensin i Gävle.


Ämnen i artikeln:

SBS DiscoveryNRJ

Enligt polisens uppskattning köade 1500 bilar till en enda pump på Statoil på Sätrahöjden i Gävle i fredags morse. Orsaken: Radiokanalen NRJ:s kampanjerbjudande om gratis bensin under en timme. Lokala medier rapporterade om "trafikkaos" och nu är kanalen polisanmäld.

– Jag tror att polisen och många Gävlebor inte är vana vid köbildning. Det var lite irriterat där, men bland alla lyssnare och de som fick gratis bensin var det desto gladare miner. Det här var ett sätt att göra en rolig kampanj för att tacka lyssnarna för att de lyssnar, säger Jakob Gravestam.

Vad tänker du om att ni har blivit polisanmälda?

– Jag vet inte vad det kan bli av en sådan sak. Vi får vänta och se, men det är en ganska oskyldig sak kan jag tycka att upprätta polisanmälan över. Vi hade dessutom personal på plats som hjälpte till att se till att det fanns öppna körfält så att utryckningsfordon och bilar kom fram.

Det var inte första gången som NRJ bjöd på gratis bensin. Så sent som i november i fjol orsakade en liknande kampanj långa bilköer i Sundsvall.

– Vi har gjort det tidigare på några ställen men då har det inte varit så mycket bilar, kanske ett par 100-tal så vi hade inte räknat med att det skulle komma så enormt många. Det visar att det är många i Gävle som lyssnar, Titti och Roger är ju båda från Gävle.

Med facit i handen, hade ni gjort annorlunda?

– Vi kanske skulle ha förvarnat polisen att vi kommer, så här i efterhand.

Blir det fler liknande kampanjer i andra städer framöver?

– Ja det kan man inte helt utesluta. Det är vårt sätt att ge tillbaka till lyssnarna och vi är superglada att vi får så mycket uppmärksamhet.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SBS DiscoveryNRJ

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.