Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Niklas Strömstedt får egen radiostation

Publicerad: 9 November 2015, 06:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:22

Niklas Strömstedt får sin egen radiostation "100% Strömstedt" i MTG:s "I like radio".


Ämnen i artikeln:

MTGSå mycket bättreTV4

I förra veckan skrev Dagens Media om MTG:s nya plattformssatsning I like radio live där Demi Lovato var först ut på scen i fredags.

Nu har mediehuset även värvat artisten och tv-profilen Niklas Strömstedt, som med start idag gör sin egen radiostation i MTG:s "I like radio".

– Det här är ett sätt för oss att göra specialkanaler där artisterna själva får nå ut och berätta sin historia. Vi har gjort lite sådana här samarbeten tidigare, bland annat med Orup, och nu känns det jättespännande att få chansen att göra samma sak med Niklas Strömstedt, säger Christer Modig, vd för MTG Radio, till Dagens Media.

Radiostationen "100% Strömstedt" kommer att bjuda på musik från Niklas Strömstedts hela karriär, hans favoritlåtar med andra artister och berättelser om låtarna och livet.

Niklas Strömstedt väckte stor uppmärksamhet i helgens avsnitt av "Så mycket bättre" i TV4, när han genom en remake på Ace of Base-låten "Happy Nation" gav en känga till Sverigedemokraterna och invandringsfientliga sajter.

– Vi tycker självklart att tajmingen är jättebra, Niklas Strömstedt är högaktuell just nu, säger Christer Modig.

I går meddelande Sveriges Radio bland annat i en intervju i Nöjesbladet att de tänker spela Niklas Strömstedt remake, "Lyckolandet", trots att texten tar politisk ståndpunkt genom kritiken av Sverigedemokraterna.

Däremot valde man 2013 att inte spela Kartellens kontroversiella låt "Svarta duvor och vissna liljor" okommenterad, på grund av dess tydliga ställningstagande.

Jonas Westman, chef för musikläggningen på Sveriges Radio, säger till Nöjesbladet att det bland annat handlar om att det finns ett nyhetsintresse för "Lyckolandet".

– Han är väl inte helt positiv till ett av våra riksdagspartier men överlag är det en ganska generellt hållen låt som handlar om flyktingkatastrofen, så ja vi kommer nog att lira den ett par gånger, säger Jonas Westman till tidningen.

I januari sätter Niklas Strömstedt även upp sin krogshow "Storhetsvansinne" på Hamburger Börs i Stockholm, som blir artistens första egna show.

"I like radio" är MTG Radios online-plattform för sina befintliga och nya radiokanaler och innehåller i skrivande stund 21 stationer.

"100% Strömstedt" streamas i I Like Radio-appen (för iOS och Android) eller via www.ilikeradio.se. Stationen lanseras idag måndag 9 november.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGSå mycket bättreTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.