Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Namnkriget över för Absolut Vodka

Publicerad: 3 Maj 2010, 04:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:52

Vodkajätten Absolut och brittiska radiokanalen Absolute Radio har efter ett utdraget varumärkesbråk enats om en uppgörelse.


Det var 2008 som den nationella radiokanalen bytte namn från Virgin Radio till Absolute Radio, efter att ha köpts upp av Times of India Group. Kort därefter utfärdade Absolut en stämning mot radiokanalen och hävdade att de gjort sig skyldiga till varumärkesintrång och att det fanns en risk för förväxling av varumärkena.

Efter 18 månaders tvistande i rätten har nu parterna enats om en uppgörelse, men villkoren är fortfarande hemliga.

– Jag är nöjd med uppgörelsen. Detta innebär att vi kan fortsätta utveckla Absolut utan risk att allmänheten förväxlar det med andra varumärken, säger Paula Eriksson, talesperson för Vin & Sprit, till The Guardian.

Även Absolute Radio tycker sig kommit helskinnad ur striden och säger till The Guardian att de kommer att kunna fortsätta bygga sitt varumärke och flytta fram sina positioner som ett av de ledande kommersiella radionätverken i Storbritannien.

Therese Johansson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.