Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

MTG slår tillbaka mot P3: Det är SR som härmar oss

Publicerad: 4 Februari 2008, 08:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:32

Morgonpassets Martina Thun ville bli först med att viga par i direktsändning. Nu vill Rix FM-profilen Gert Fylking göra exakt samma sak. "Fantasilöst" skriver Martina Thun i ett pressmeddelande.Christer Modig, programchef på MTG Radio, slår tillbaka.


I fredags avslöjade Gert Fylking sina planer.

- Jag vill bli vigselförrättare och viga folk i direktsändning i radion. Med en miljon lyssnare blir det en jävla massa bröllopsvittnen, sade han till Expressen.se.

Nu anklagas han för att vara en härmapa. Redan för två veckor sedan ansökte P3 morgonpassets Martina Thun om tillstånd hos länsstyrelsen för att få viga par.

- Vi förstår att Gert försöker härma Morgonpasset i P3 men det här var väl fantasilöst, skriver Martina Thun i ett pressmedelande.

Hennes producent Caroline Pouron fyller i:

- Att Gert Fylking apar efter våra idéer förändrar ingenting för vår del. Vi hoppas kunna viga det första lyssnarparet vid pingst

Christer Modig, programchef för MTG Radio, säger till Dagens Media:

- Vi har inte ens tittat på vad Morgonpasset gör. Med tanke på att Martina Thun har jobbat på kommersiell radio, bland annat på Mix Megapol, kan jag förstå att SR är inne på en mer kommersiell bana nu än vad de någonsin har varit. Då kommer de kommersiella radioideerna upp även i SR.

Christer Modig tycker att Sveriges Radio - bland annat med sin musikblandning - har förvandlats till en kopia av den kommersiella radion.

- De kliar sig i huvudet och undrar hur ett program som Rix Morronzoo kan vara så mycket större än Morgonpasset. Sedan försöker de hitta saker för att härma kommersiell radio, säger Christer Modig, och fortsätter:

- Och idén med att viga folk i direktsändning har funnits hur länge som helst. Det är absolut inget nytt och unikt. Vi tävlade till exempel tidigare ut en vigsel i Las Vegas.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.