Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Radio/podd

MTG relanserar Power hit Radio

MTG Sverige har tagit hem alla de tre nyutlysta radiotillstånden. Nu är det klart att Power Hit Radio relanseras på frekvensen 105,9 i Stockholm.

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se


Publicerad: 25 April 2016, 11:28
Uppdaterad: 25 April 2016, 11:28

Ämnen i artikeln:

MTG Radio

Sedan en vecka tillbaka är det klart att de tre nyutlysta tillstånden för privat radio av Myndigheten för Press, Radio och TV (MPRT) tillfallit MTG Sverige. Tillstånden gäller 105,9 i Stockholm samt 107,1 och 104,8 i Göteborg.

Den 2 maj är det nypremiär för Power Hit Radio på frekvensen 105,9 som tar upp konkurrensen med NRJ och kampen om de yngre lyssnarna.

Power Hit Radio var tidigare Stockholms största kommersiella radiostation men släcktes 2004 till förmån för NRJ som MTG då inledde ett samarbete med. Sedan dess har stationen endast funnits online via MTG:s musiktjänst "I Like Radio".

– Power Hit Radio är ett enormt starkt varumärke och jag är övertygad om att lyssnarna kommer att hitta oss på 105,9. Eftersom vi bara sänder över Stockholm så kan vi skräddarsy musiken för marknaden och på så sätt bli en mycket stark utmanare, säger Christer Modig, affärsområdeschef för radio på MTG Sverige i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

MTG Radio

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.