Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

MTG Radios vd: "Ytterst tveksam att någon vill köpa"

Publicerad: 25 Februari 2015, 15:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:12

SBS Discovery Radio är ute till försäljning. Christer Modig, vd på konkurrenten MTG Radio, tror att det finns problem att hitta en köpare, bland annat på grund av det bristande politiska engagemanget i Sverige.


Ämnen i artikeln:

SBS DiscoveryMTG Radio

I dag berättade Dagens Media att Discovery har påbörjat en försäljning av SBS Discovery Radio. Företagets största konkurrent är MTG Radio där Christer Modig är vd.

Vad tycker du om att konkurrenten ska säljas?

– Vad jag vet är det bara ett rykte och jag vill var försiktig med att kommentera rykten. Men skulle det var sant är det inte så konstigt med tanke på SBS Discoverys verksamhet, där radio inte riktigt passar in, säger Christer Modig till Dagens Media.

Vem tror du kan köpa?

– Jag är ytterst tveksam till att någon vill köpa. Just nu finns inget politiskt engagemang för att besluta om den nödvändiga digitaliseringen av radio och alla kanalers licenser går ut 2018, säger han och fortsätter:

– Det är ingen guldgruva och jag vet inte vem som skulle kunna vara spekulant. Jag är tveksam till att Bonnier skulle vilja ta sig an företaget.

Hur skulle en försäljning kunna påverka er position?

– Vi har den position vi har och den skulle nog inte att påverkas nämnvärt. Vår styrka är att vi har hela MTG bakom oss. Vi har en stark radioverksamhet i Norge och vill även ha det i Sverige.

 Vad tror du om framtiden för radio som den ser ut i dag?

– Vi behöver ett större utbud och då krävs en digitalisering. Den kommersiella radion skulle då ha en uppsida mot public service.

LÄS ÄVEN:

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SBS DiscoveryMTG Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.